Akseli 40 vuotta, kirjan suunnittelu ja taittoTänä vuonna  Akseli Kiinteistöpalvelut juhlii 40-vuotista taivaltaan. Minulla oli ilo taittaa yhtiön historiaa käsittelevä kirja.

Yhteistyö kirjan kirjoittajan Veikko Laakson ja Akseli Kiinteistöpalveluiden yhteyshenkilö Vesa Helisen kanssa  oli mutkatonta ja koko projekti sujui nopeasti ja ammattimaisesti alusta loppuun asti. Kirja sisältää paljon kuvia ja jonkun verran myös taulukoita - ne on layoutin suunnittelussa otettu huomioon. Kuten myös hyvä luettavuus.

Kirja painettiin Paino-Kaarinassa ja heidän ammattitaitoonsa voi luottaa. He tekivät ehdotuksen paperista (Edixion Offset 120g) ja se sopi mainiosti tarkoitukseen. Paperi on mattapintainen mikä helpottaa lukemista mutta toistaa värikuvat kirkkaina - ja sivut tuntuvat mukavalta kädessä (tämäkin asia vaikuttaa lukukokemukseen).

Kirjan kannesta tein kaksi ehdotusta joista valittu oli ehdoton suosikki. Akseli Kiinteistöpalvelut toimii Varissuolla ja Lausteella ja päätoimialat ovat isännöinti, rakennusautomaatio, kiinteistöjen huoltotyöt, siivous ja jätehuolto. Kansi ilmentää yrityksen monipuolista ympärivuorokautista toimintaa Turun suurimmissa lähiöissä.